City Container og TEC hjælper eleven videre – også når aftalen afsluttes før tid

I september stoppede Artemis som elev hos City Container. Det skete ikke som forventet efter at have færdiggjort chaufføruddannelsen med renovationsspeciale. Alligevel har tiden hos City Container været med til at bringe hende godt videre i arbejdslivet.

Da Artemis startede på TEC, var hun sikker på, at hun skulle være renovationschauffør. Derfor hjalp TEC’s virksomhedskonsulent Carsten Gulstad hende med at komme i kontakt med City Container, som han har gode erfaringer med som praktikvirksomhed fra tidligere chaufførelever,

”Min fornemmeste opgave er at matche eleverne fra TEC med den rette virksomhed i forhold til at realisere den enkelte elevs karriereønske. Hos TEC ved vi, at City Container tager et socialt ansvar, men vi ved også, at de skal drive en forretning. Derfor er det afgørende, at vi får nogle gode match mellem elever og virksomheder, så de bliver ved med at ville være praktikvirksomheder,” fortæller han.

Forventninger til og uddannelsens krav skal matche hinanden

Men det er ikke altid, at man rammer rigtig i første forsøg. Det må både Artemis, Carsten Gulstad fra TEC og Thomas Lundegaard Nielsen, der er driftsleder hos City Container, erkende,

”Vi har haft rigtig meget glæde af at have Artemis på holdet. Når vi nu vælger gensidigt at stoppe samarbejdet, så sker det, fordi det skal være en succes for alle parter. Vi har sammen forsøgt at støtte Artemis i at få hendes forventninger til og uddannelsens krav til at møde hinanden. Det er vi desværre ikke nået i mål med – men det skal der også være plads til, når man har med elever at gøre. Som virksomhed bliver vi nødt til at se på den enkelte person, vi tager i lære, og vurdere om der er et gensidigt match, og om det giver mening at starte den enkelte elev op i et uddannelsesforløb. Når eleverne vælger os som praktiksted, så ved de naturligvis heller ikke helt, hvad de får. Det skal vi huske at respektere og honorere, også når forventninger og krav ikke matcher hinanden ude i virkeligheden”. Fortæller Thomas.

”Og her er det særligt afgørende, at man har en god dialog, og hele tiden har elevens udvikling for øje, forklarer han. For selvom Artemis havde en klar ide om, at hun skulle ud at være renovationschauffør, da hun var på skolen, så viste det sig, at hendes forventninger til og uddannelsens krav ikke matchede. Det skal man kunne tale åbent om som elev, skole og praktiksted for at alle, især eleven, kommer godt videre”, forklarer han.

”Uddannelsen til renovationschauffør var bare ikke det rette for Artemis. Derfor valgte vi i tæt samarbejde med Artemis og TEC at se på, om vi kunne finde en løsning, så hun kunne komme godt videre. Det betyder, at hun nu har skiftet uddannelsesspor på TEC og på kun en uge fået en ny læreplads inden for hendes nye fagområde.”

”Det er altid en fornøjelse, at vi som virksomhed kan hjælpe folk videre i livet, som man ofte gør, når man arbejder med elever, også selvom man sammen må tage en lille omvej, før man finder den rette vej at gå.”

”Som virksomhed bør man påtage sig det sociale ansvar, der ligger i at have lære- og praktikpladser. Et ansvar jeg mener bør være et krav i de offentlige udbud, hvor det giver mening, for at sikre arbejdsmarkedet dygtige og fagligt kompetente mennesker, med et svendebrev i hånden” slutter han.

Info

Hvert år tagerCity Container mellem 6-12 elever inden for de mange fagområder, som man beskæftiger, fx disponentelever og kontorelever. Er du nysgerrig på om en karriere som renovationschauffør kunne være noget for dig, så kan du læse mere på TEC’s hjemmeside.

Afhentningsformular