Miljørigtig affaldsindsamling i Kalundborg er kommet rigtig godt fra start

City Containers divisionsdirektør, René Højlund-Larsen, starter med at fortælle, at han er særligt tilfreds med, at det også i Kalundborg er lykkes at fastholde de kompetente medarbejdere, der er rygraden i den daglige operation.

Planerne holder trods corona

“Vi er kommet rigtig godt fra start”, fortæller han videre, “vores planlægning op til overtagelsen af dagrenovation i Kalundborg Kommune kan vi nu nyde frugterne af. Selvom COVID har været en faktor, der har spillet ind og til tider da også spillet os et puds, så er vi kommet rigtig godt fra start med det nye samarbejde med de nye kollegaer og kommunen.”

Så selvom corona har vendt op og ned på meget i vores alles hverdag, så har den altså ikke kunne sætte en pind i hjulet hos Kalundborgs skraldemænd. Selvom det var lige ved.

For opgaven i Kalundborg har forudsat indkøb af nye, moderne skraldebiler. Disse kommer fra England, hvilket har skabt nogle udfordringer i forhold til den oprindelige planlægning, forklarer René Højlund-Larsen.

“England er jo særligt hårdt ramt af COVID. Derfor har de nye biler været forsinket. Det betyder dog ikke, at vi har måtte slække på kvaliteten af vores service, da vi i City Container har en stor vognpark at trække på, når der opstår ekstraordinære behov for at kunne hente reservemateriel ind, som det var tilfældet her.”

Moderne biler sikrer miljørigtig affaldshåndtering

Men det er ikke bare, hvilken som helst skraldebil, man har kunne bruge, mens man ventede på de nye biler kunne blive leveret. For en konkret del af opgaven, som City Container skal hjælpe Kalundborg Kommune med at løfte, er at sortere i flere fraktioner, dvs. affaldstyper.

Det betyder, at det ikke kun er farverne, der er nye på skraldebilerne i Kalundborg. De er også pakket med ny, moderne teknologi bag det flotte ydre. De har fx to kamre, så man sikrer, at det gode arbejde, der gøres i husstandene med sortering af affald ikke ødelægges ved at blande affaldet sammen igen på skraldebilerne.

Rene Højlund-Larsen forklarer, at de biler, som man har sat ind i Kalundborg med de to kamre faktisk svarer til, at man kører rundt med to skraldebiler med hensyn til teknikken, der er spejlet, så den er identisk i hvert kammer.

Affaldssortering modtages positivt

Omstillingen til at skulle sortere mere, vurderer René Højlund-Larsen, at borgerne har taget godt imod. I starten har man da også gjort en ekstra indsats for at oplyse om de nye skraldebilers moderne funktionaliteter, så ingen sidder tilbage og føler, at de affaldssorterer forgæves. For affaldet blandes ikke sammen i City Containers skraldebiler i Kalundborg.

Ligeledes ser han frem til at kunne vise bilerne frem for interesserede, der ved selvsyn ønsker at inspicere de to kamre og den øvrige moderne teknik, de indeholder. Det forventer han at kunne gøre sammen med andre kollegaer i City Container og medarbejdere i Kalundborg Kommune ved et arrangement, når corona igen tillader den slags.

Opgaven i Kalundborg

Det er nu snart tre måneder siden, at City Container overtog håndteringen af dagrenovation for Kalundborg Kommune. Forud var der lagt en masse arbejde i, at overgangen til City Container skulle foregå så gnidningsfrit som muligt for både borgere, forvaltning og nye kollegaer, hvilket du kan læse mere om i artiklen her.

Afhentningsformular