Nu får alle borgere i Gentofte Kommune muligheden for at sortere mere miljøbevidst

Siden foråret 2021 har beboere i Gentofte Kommunes etageejendomme sorteret madaffald. Nu er turen kommet til kommunens villaer og rækkehuse, der får nye rumopdelte beholdere leveret, som gør opgaven med at sortere mere miljøbevidst, enkel.

Mandags den 7. marts 2022 gik arbejdet i gang med at rulle nye rumopdelte beholdere ud til borgerne i villaer og rækkehuse i Gentofte Kommune. Også de skal nu sortere i fraktionerne madaffald og restaffald. Udrulningen af de nye beholdere sker i samarbejde mellem Gentofte Kommune, JOCA A/S (leverandør af beholderne) og City Container.

”Over de kommende 10 uger skal vi sørge for, at ca. 14.000 beholdere leveres til borgere i Gentofte Kommune. Et stort antal ældre beholdere genbruges og borgerne inddrages og informeres omkring fremtidens grønne affaldshåndtering,” forklarer Thomas Lundegaard Nielsen, der er driftsleder i City Container. Og de er kommet rigtig godt fra start, hvor de er blevet mødt med basser, forårssol og godt humør, fortæller han videre.

Muligheden for at sortere madaffaldet fra restaffaldet virker måske ikke af meget. Men faktisk betyder det, at madaffaldet kan få en plads i den grønne omstilling, da det har en høj genanvendelighed og kan blive til både biogas, kompost og flydende gødning til produktion af nye fødevarer, når det kildesorteres korrekt i de nye torumsbeholdere.

Her tager skraldemændene selv skraldespanden med

Rune Møller, Projektleder i Affald & Genbrug hos Gentofte Kommune, fortæller,

”Normalt når man ruller sådan et projekt ud, så har man en leverandør af beholdere, som sørger for det hele. Det er første gang, mig bekendt, at skraldemændene er med til at levere beholderne. Og det giver rigtig god mening. De ved, hvor alle beholderne står. De kender deres område, vejen og lige netop den indkørsel. Det minimerer risikoen for fejl.”

”Jeg er vildt glad for, at alle købte ind på ideen om at samarbejde. Det fungerer rigtig, rigtig godt. På den første uge er der sket lige nøjagtig det, vi havde forventet. Vi tør godt gøre det her med City Container fordi vi i forvejen har en god fornemmelse af, at de kan løfte opgaven. Skraldemændene vil gerne være med, og de vil gerne gøre det ordentligt. De er dedikerede og gode til opgaven,” slutter Rune Møller.

De gamle beholdere bliver genbrugt

Som en del af arbejdet har det også været vigtigt, at så stor en del som muligt af de eksisterende og ældre beholdere får nyt liv. De bliver derfor sorteret korrekt, så de kan blive genanvendt bedst muligt, når City Container tager dem med retur ude fra borgerne.

Afhentningsformular