Succesfuld vækst kræver de bedste folk

Første november startede City Container MSW op i Kalundborg. Det kræver gode folk at sikre succesfuld vækst, forklarer divisionsdirektør i City Container MSW René Højlund-Larsen, der dog er helt rolig, da han længe har arbejdet for at de bedste er på opgaven.

City Container MSW (Municipal Solid Waste), der er den del af City Container, som håndterer husholdningsaffald kunne 1. november byde velkommen til Kalundborg Kommune som ny kunde. Og selvom skiftet for de faktiske kunder, borgerne i Kalundborg, sker over natten, så ligger der et stort forarbejde bag, forklarer René Højlund-Larsen,

“Allerede den dag vi vinder et udbud, starter vi på eksekveringen af en minutiøs projektplan, der skal sørge for, at borgerne i de kommuner, som vi nu skal til at servicere, bemærker overgangen så lidt som muligt.”

Virksomheden vokser med medarbejderne

“Tager vi Kalundborg som eksempel, så har vi arbejdet med en projektplan, der strækker sig mere end et år tilbage. Det gør vi for at sikre, at vi kan komme bedst muligt fra start, og at valget af City Container bliver en succes både for kommunen, borgerne og os selv og vores nye kolleger,” uddyber han.

Og her kommer nøglen til succesfuld vækst: de nye kolleger. Uanset projektets størrelse, så er det første René Højlund-Larsen gør at tage fat i de skraldefolk, der allerede opererer på ruterne, som City Container MSW skal overtage. For de er uundværlige i indsatsen for at sikre en gnidningsfri overgang. Derfor spiller on-boarding og præsentation af virksomhedens DNA en vigtig rolle i arbejdet med at tiltrække og fastholde de rutinerede medarbejdere, forklarer han,

“Når vi vinder et udbud, vil vi allerhelst overtage mandskab fra den virksomhed, der tidligere har siddet på opgaven. Hos City Container gør vi derfor meget ud af at mødes med folk hurtigst muligt, så de kan få stabilitet og vished om deres fremtid. Vi lytter til medarbejderne, og forklarer dem, at vi er interesserede i at samarbejde med dem, så de får den overgang, de drømmer om. De skal vælge os til senere i processen, og her er ordentlighed og gensidig respekt utroligt vigtigt.”

Ordentlighed sikrer kontinuitet fra Kalundborg til Gentofte

Med en succesfuld opstart i Kalundborg ser René Højlund-Larsen nu frem mod næste kunde, der i starten af 2021 har valgt City Container til. Det er Gentofte Kommune, hvor man gentager sin arbejdsmetode fra Kalundborg for at sikre en overgang, der også her bliver gnidningsfri og sikrer optimal on-boarding af nye kolleger.

Her er ordentlighed og grundighed det der sikrer kontinuitet fra område til område, i takt med at virksomheden vokser. To værdier, der ligger dybt i City Containers DNA.

Arbejdsmiljø er alfa-omega for succesen på den lange bane

Under interviewet understreger René Højlund-Larsen flere gange, at det er skraldemændenes daglige indsats, der er altafgørende for den succes, som City Container MSW oplever. Derfor fylder arbejdet med at være en attraktiv arbejdsgiver, der både kan tiltrække de bedste og samtidig fastholde dem også rigtig meget.

Hvordan City Container MSW i dagligdagen arbejder for at sikre fastholdelse ved at arbejde aktivt med medarbejdertrivslen, det kan du læse om i dette interview med Frank Meyer, der er driftschef for City Containers MSW i hovedstadsområdet.

Om René Højlund-Larsen

René Højlund-Larsen er divisionsdirektør, i City Container MSW (Municipal Solid Waste). Husholdningsaffald. Øverste i MSW. Driftschef + 250 skraldemænd. Har været i affaldsbranchen siden 1989 og ansat hos City Container siden 2011.

Rene Larsen

Afhentningsformular