City Container byder Lejre Kommune velkommen

Fra 31. oktober 2022 overtager City Container MSW indsamling af husholdningsaffald fra borgerne i Lejre Kommune.

I december sidste år underskrev City Container kontrakten på indsamling af borgernes husholdningsaffald i Lejre. Med overtagelse 31. oktober i år, betyder det, at har vi haft næsten et år til at forberede en god og tryg opstart for alle parter.

”Det kan umiddelbart lyde af lang tid, men med en kontraktovertagelse som denne følger en lang række forberedelsesopgaver, så tiden skal anvendes effektivt, og man skal være grundig. Gennem hele perioden har vi haft en tæt og konstruktiv dialog med både Lejre Kommune og med Remondis, der i dag har kontrakten med Lejre Kommune. En dialog der har været nødvendig og som har haft stor betydning for, at vi kommer godt fra start, når vi overtager driften den 31. oktober”, fortæller City Containers driftschef Henrik Lind og fortsætter,

”Når en kontrakt som denne skifter hænder, er det naturligt at den renovatør, der overtager opgaven, har interesse i at vurdere muligheden i at tilbyde de medarbejdere, der indsamler affald i kommunen på overtagelsestidspunktet, arbejde. Samarbejdet med Remondis har bl.a. medført, at vi på et meget tidligt tidspunkt har haft mulighed for at møde deres medarbejdere. De har fået lejlighed til at se, hvem vi er, vi har fortalt om City Container, og de har de haft lejlighed til at stille alle de spørgsmål, de måtte have. Man skal huske på, at for mange af os er det at få ny arbejdsgiver en ting, der fylder en del. Jeg er overbevist om, at netop denne proces er medårsag til, at vi har kunne sikre, at de gode medarbejdere, der allerede i dag sørger for affaldshåndteringen i kommunen, kan komme med over til os fra dag et.”

Faktisk er det noget, man altid arbejder for i City Container, når man overtager kontrakter rundt om i landet (læs bl.a. om City Container MSW’s arbejde forud for opstarten i Kalundborg Kommune her). ”De lokale renovationsmedarbejdere er nemlig nøglen til succes, da de har viden og ekspertise om ruterne og lokale forhold, der er afgørende for at kunne levere den bedste service til kommunen og borgerne”, fortæller han.

”Jeg er derfor både glad for at kunne byde Lejre Kommune velkommen som ny kunde og for at kunne byde vores 11 nye kollegaer velkommen på City Container-holdet,” slutter driftschefen.

Derudover overtager City Container også beholderværkstedet, og for at kunne løfte indsamlingsopgaven i den geografisk store kommune, er der indkøbt nye skraldebiler fra Mercedes.

Om aftalen

City Container overtager affaldshåndteringen per 31. oktober 2022 i Lejre Kommune. Konkret skal City Container sikre 425.000 tømninger om året af mad- og restaffald samt 300.000 tømninger af genbrugsfraktionerne pap, papir, plast og metal.

Information om affald i Lejre Kommune

For tømmetider, sorteringsguide og personlig henvendelse som borger kan du læse meget mere på Lejre kommunes website. Vi ser frem til at servicere jer!

Afhentningsformular