City Container sikrer logistikken omkring Ironman i mere end 10 år

Copenhagen Ironman er en tilbagevendende begivenhed, som City Container bidrager til med erfaringer om logistik og affaldshåndtering. Det er et komplekst sportsarrangement, der stiller store krav. Ikke mindst til planlægningen, da det strækker sig over et stort geografisk område og afvikles på kun en dag.

Aage Olesen er salgsleder hos City Container og ansvarlig for planlægningen af indsatsen i forbindelse med det store sportsarrangement Copenhagen Ironman, der strækker sig fra Indre By til Nordsjælland.

Selv har Aage været med siden 2015, men han forklarer, at City Container har været med i mere end 10 år. City Container har bistået med at skaffe nye og rene containere til atleternes tøj og til de midlertidige depoter, som det krævende løb er helt afhængige af, for at atleterne kan foretage de skift, der skal ske mellem de enkelte discipliner: 3,862 meter svømning, 180,24 km cykling og 42,195 km løb.

Opgaven omkring Ironman 2021

“I City Container har vi kun en del af det logistiske arbejde, da løbsarrangørerne selv sørger for meget under selve løbet. For eksempel, at få atleternes udstyr transporteret rundt til depoterne, på ruten. Men vi har et rigtig godt samarbejde omkring at sikre en gnidningsfri afvikling. Her er den gode dialog helt afgørende for, at vi kan komme til at udføre vores del af opgaven uden at nogle opdager, at vi er her. For det er jo egentlig det største succeskriterie: Hvis affalds-håndteringen og logistikken bare glider, uden at man som deltager, publikum eller arrangør rigtig bemærker det.”

I år bestod opgaven i at sørge for seks stationer, hvor atleterne kan få tanket op undervejs, hvoraf de tre var i København og tre nordpå i forbindelse med cykeldelen, der strækker sig over 180 kilometer. I alt skulle der leveres 150 containere, der udover at blive placeret, også efterfølgende skulle tømmes og sluttelig igen, hjemtages.

Opgaven er vokset i år

“Opgaven var større for os i City Container her i 2021 end tidligere år. Det nye i år var, at vi, udover at stå for depoterne til cykelløbet i Nordsjælland, også skulle stå for depoterne til marathon-løbet, ved Blox, Kvæsthusbroen og på Langelinie, noget København Renhold tidligere har stået for. Derudover fik vi også opgaven med fejning og rengøring langs løbe ruten samt på Christiansborg Slotsplads, forklarer Aage Olesen.

“Det er jo et logistisk mesterstykke at skulle arrangere noget så stort, som Ironman midt inde i en storby. Man må tage hatten af for arrangørerne, for at de kan få afviklet en begivenhed som denne. I City Container er vi da også rigtig glade for gennem mere end ti år at kunne bidrage med vores ekspertise inden for affald, containere og logistik,” slutter Aage Olesen. Vil du læse mere om renhold i byen, så kan du læse om City Containers samarbejde med NCC på Vesterbro her.

Afhentningsformular