City Container vinder udbud i Gentofte Kommune: Ser frem til at fortsætte de sidste to års gode samarbejde i ny og længere kontraktperiode

Den nye kontraktperiode er på otte år. City Containers direktør for Dagrenovation forklarer, at det giver nogle rigtig gode muligheder for at styrke samarbejdet yderligere til gavn for miljøet, kommunens borgerne og virksomhedens medarbejdere.

”Vi har sendt det bedste tilbud afsted. Derfor har vi vundet udbuddet. Ganske enkelt,” forklarer direktør Henrik Lind, på spørgsmålet om, hvad der var udslagsgivende for, at City Container vandt den otteårige kontrakt for indsamling af affald i Gentofte Kommune.

”Selvom det ikke er vores arbejde gennem den sidste toårige kontraktperiode, der ligger til grund for, at vi i dag kan glæde os over at skulle fortsætte samarbejdet med Gentofte, så er vi stolte af det, som vi i fællesskab allerede har opnået,” fortæller han, og peger på, at de seneste to års samarbejde ikke kun været koncentreret omkring affaldsindsamlingen, men også oplysende arbejde som fx deltagelse på festival, tegnekonkurrence og besøg fra kommunens mindste.

Forlængelse af samarbejdet giver mulighed for at servicere borgerne bedre i hverdagen

En af de ting, der generelt er vigtige for City Container, er medarbejdernes arbejdsmiljø. Det er noget, der kommer både kommunens ansatte og borgerne til gavn med den nye lange kontraktperiode, hvor man lokalt vil kunne arbejde med specifikke tiltag, der kan gøre servicen endnu bedre.

”Et godt arbejdsmiljø er altid vigtigt for os i City Container. Og den længere kontraktperiode betyder, at vi kan foretage nogle investeringer i at styrke det gode og sunde arbejdsmiljø. Det kommer bl.a. til at betyde mere uddannelse af medarbejderne, så de fortsat kan være klædt på til at styrke relationen til borgeren, når de møder dem i gadebilledet.”

Det er vigtigt for os som organisation, at vores medarbejdere i alle dele af organisationen har forudsætningerne til at være proaktive i de samarbejdsrelationer, som de indgår i. Det er nemlig også vigtigt for den enkeltes arbejdsmiljø, at vi hver især ved, hvordan vi bedst muligt går til de svære situationer, der opstår, når vi skal tage skraldet i en travl hverdag, hvor vi fylder en del i gadebilledet,” forklarer Henrik Lind, der peger på, at man har lavt sygefravær blandt skraldemændene og i øvrigt arbejder for at minimere belastningen for den enkelte medarbejder.

Sammen om at gøre en forskel for miljøet

”En af de nye ting i den her kontrakt er, at vi skal anskaffe 15 nye elbiler, foruden de to elbiler, der allerede kører i kommunen,” lyder det fra direktøren, der også kan supplere med, at det betyder, at man skal til at etablere en hel række ladestandere. Derudover så skal der anskaffes 6 nye biler, der skal køre på HVO Biodiesel. HVO Biodiesel er et alternativ til almindelig diesel, der er 100 % biologisk, som udleder mindre CO2 og reducerer NOx-gasser.

”De to elbiler, som i dag kører i Gentofte, er blevet taget rigtig godt imod – både af chaufførerne og borgerne. De støjer væsentligt mindre, hvilket både forbedrer borgernes oplevelse af vores tilstedeværelse i morgentimerne og vores chaufførers arbejdsmiljø. Det giver også rigtig god mening at se på elektrificering af vognparken i Gentofte Kommune, der modsat nogle af de store landkommuner er særligt velegnet til elbiler, da afstandene er kortere og vejene små,” slutter Henrik Lind.

Fakta om City Container i Gentofte Kommune

City Container har siden 1. marts 2021 stået for indsamling af affald i Gentofte Kommune. Det gælder samtlige affaldsordninger. I 2022 har City Container foretaget over 1,6 mio. tømninger af beholdere i Gentofte Kommune. Madaffald og restaffald er de fraktioner, der udgør mest, med ca. 14.000 tons. Derudover er indsamlet 3300 tons storskrald og 6500 tons haveaffald.

Afhentningsformular