Du bliver bidt af livet som skraldemand

Vi har talt med den erfarne skraldemand Finn D. Hansen, der også er en af vores nyeste kollegaer i City Container. Finn er ”springer” på en vores skraldebiler i Lejre Kommune, hvor han sammen med 10 kollegaer sørger for, at borgerne får fjernet deres affald.

Hvor længe har du været renovationsmedarbejder?

”Jeg har været skraldemand i to og et halvt år her i Lejre Kommune, hvor jeg også bor. Jeg startede som afløser og kommer med en helt anden baggrund, men jeg blev grebet af friheden, og bidt af jobbet som skraldemand. Derfor har jeg også valgt at blive en del af holdet hos City Container, som nu har kontrakten for Lejre. Det har jeg ikke fortrudt.”

Hvordan ser din hverdag ud som renovationsmedarbejder?

”Jeg har ikke stort kørekort, og jeg er derfor det, vi kalder ”springer”. Det vil sige, at jeg er den, der er først ude af bilen, som min makker Emin kører.”

”Emin og jeg har kørt sammen siden 31. oktober, hvor City Container overtog kontrakten for Lejre Kommune. Vi møder typisk ind kl. 04.30 og står ved første skraldespand kl. 05.00. Efter endt tømninger afleverer vi fraktionerne på genbrugsanlægget i Gadstrup.”

Hvad er det bedste ved jobbet som renovationsmedarbejder?

”Vi kører på akkord og styrer selv vores egen tid. Det er det bedste ved jobbet: Vi har masser af frihed og får frisk luft.”

”Derudover byder jobbet på gode snakke med borgerne. De er oftest meget positive og glade for os. Vi hilser altid – og dytter og vinker gerne, hvis der er børn. Derudover tager vi os gerne tid til at svare på spørgsmål og vejlede borgerne om korrekt sortering.”

Hvordan er det at arbejde som skraldemand i City Container?

”Jeg mærker en høj grad af professionalisme hos City Container. Her er ledelsen synlig. Både frem til skiftet og nu, hvor vi er begyndt at få en hverdag som del af virksomheden. Det spiller bare. Jeg har følt mig rigtig godt behandlet, og vi er blevet hørt og inddraget. Og jeg har allerede været på kursus. Her er fokus på udvikling hos os medarbejdere. Jeg håber, at jeg på sigt også kan få støtte til at tage stort kørekort.”

Afhentningsformular