De store udendørsarrangementer er tilbage — og med dem efterspørgslen på komplekse affaldsløsninger

Der er mange ting, der fylder i planlægningen, når store arrangementer skal realiseres. Særligt de dele, der skal tiltrække gæster. Men noget skal helst ikke fylde — nemlig det affald, der altid vil følge med, når folk mødes til store udendørs arrangementer.

Det har været et specielt år, hvor Corona har fyldt meget for de mange arrangører af store kulturarrangementer. Forsamlingsforbud og uforudsigelighed har betydet at fx tilladelser fra kommunerne og andre myndigheder er kommet sent, hvilket har gjort det ekstra svært at være på forkant.

Alligevel har 2021 budt på flere store arrangementer, hvor City Container har samarbejdet med kunder omkring gnidningsfri affaldshåndtering. Kenneth Carlsen, salgskonsulent hos City Container, giver fire nedslag fra de helt store events i 2021 og ser frem mod et af de største i 2022 herunder.

EM i Fodbold (EM 2020)

EM var et af de første store arrangementer efter et år med Corona-nedlukninger. Det gav en del udfordringer ud over usikkerheden med smittetal og mulige påbud fra sundhedsmyndighederne.

“Til EM i fodbold i sommers fik vi tilladelsen 2 dage førdet gik i gang om lørdagen,” forklarer Kenneth Carlsen, “det krævede hurtig omstilling fra os, for at kunne løse opgaven ordenligt. Men det lykkedes. Det betyder meget, at vi i City Container kunne trække på vores megen erfaring fra arrangementer før Corona, så vi hurtigt kunne stille med den rette løsning, og prioritere den ekstra indsats på at få leveret under de særlige omstændigheder, der stadig gjaldt i sommers.”

Copenhagen Pride 2021

Til Copenhagen Pride i 2021 leverede vi bl.a. 100 mini-containere og 18 komprimatorer for at øge genanvendelsen ved at sikre indsamling af mange forskellige fraktioner. Herudover sørgede vi for tømning af alle containere,” fortæller Kenneth Carlsen.

Afholdelsen af Copenhagen Pride sker i samarbejde mellem Københavns Kommune, Terranor og Copenhagen Pride.

“Igen kom vores erfaringer fra tidligere år alle til gode. Vi kunne her prioritere vores tid i planlægningsfasen på de dele af opgaverne, der var anderledes som følge af de omstændighederne som Priden blev afholdt under og ikke selve de logistiske udfordringer, som vi allerede har et tæt samarbejde med Københavns Kommune, Terranor og Copenhagen Prideomkring.”

TOMORROW Festival

“Og så vil jeg nævne TOMORROW Festival som noget helt nyt. Der var ikke mange musikfestivaler, der kunne afholdes i år. Men TOMORROW Festival formåede at få leveret et brag af en begivenhed under disse meget svære kår. Og så var det endda første gang de afholdt festivalen. Deres arbejde med at skabe en bæredygtig festival var utrolig inspirerende for os at kunne bidrage til,” konstaterer han.

Hvis du er interesseret i at læse mere om denne opgave, så kan du læse en længere artikel om TOMORROW Festival og City Containers samarbejde her.

Copenhagen Ironman

Kenneth Carlsen peger også på Copenhagen Ironman, hvor City Container har bidraget igen i år. Han lader dog sin kollega Aage Olesen fortælle om arbejdet med denne. Du kan læse interviewet med Aage Olesen her.

Erfaringer tages med til Tour-starten i 2022

Og så er der det helt store udendørsarrangement i 2022, som mange interessenter allerede nu arbejder intenst på rundt om i hele landet, Tour de France Grand Depart.

Når Tour De France bliver skudt i gang i København til næste år, så er City Container igen klar til at hjælpe Terranor og Københavns Kommune med opgaven med at sørge for, at det affald, der produceres ved afholdes af arrangementet bliver håndteret korrekt ved at levere gennemtænkte affaldsløsninger, som sikrer blandt andet tømninger i København. Det betyder, at City Containers skraldebiler på sin vis kommer til at følge hele feltet som hjælpebiler i startbyen på Rådhuspladsen og langs hele enkeltstartsruten.

“Vi har allerede fået tilsendt tegninger over områderne og løbsruten. Det er et godt eksempel på at god forberedelse og planlægning gør en stor forskel. Vi er også begyndt at drøfte hvilke containere, der skal stilles til rådighed, og hvor ofte de skal tømmes. Her bruger vi vores tidligere erfaringer fra for eksempel Priden, når vi skal sikre den bedste affaldsløsning. At vi kan bygge videre på vores erfaring fra tidligere arrangementer betyder, at vi hele tiden bliver bedre og bedre,” slutter Kenneth Carlsen.

Vil du læse Kenneths tre råd til at sikre en gnidningsfri affaldshåndtering i forbindelse med dit næste udendørs kultur- eller sportsarrangement, så kan du finde dem her.

Afhentningsformular