Bladt Industries gør en dyd ud af at sortere affaldet fra produktionen af den grønne omstillings fundamentale dele

Hos Bladt Industries bygger man fundamentet for den grønne omstilling. Helt bogstaveligt. Og selv om man arbejder med grøn omstilling i stor skala, så har man stadig øje for vigtigheden af de små detaljer ved ordentlig affaldshåndtering i hverdagen.
Det vigtigste i samarbejdet med City Container er, at vi har den rigtige løsning i forhold til affaldssortering, og at tømninger sker rettidigt. Det er en kompleks opgave på et stort sted som vores. Derfor er det også godt at opleve, at når noget ikke fungerer optimalt i forhold til vores hverdag, at vi så kun er en snak med en rådgiver fra at finde en løsning.
Kent Gregersen Bladt Industries
Kent Gregersen
Group Lead for Warehouse på Operations Management Office

Om Bladt Industries

Hos Bladt Industries har man forpligtet sig til at støtte en grøn fremtid og specialiseret sig i produktionen af komplekse, store stålstrukturer, herunder fundamenter og substations, til den globale havvindindustri.

Området inkluderer 44.000m2 overdækkede faciliteter, herunder værksteder, malerværksteder og kontorlokaler. Her er desuden adgang til en kran, der kan håndtere hele 1.200 tons. Det samlede område, som Bladt Industries råder over, er på 1.000.000 m2, hvilket muliggør opbevaring og lagring af hele projekter med monopæle.

Produktion i den helt store skala

På det nyetablerede produktionsanlæg i Munkebo på det hedengangne Lindøværft har Bladt Industries fundet den plads, der skal til for at producere de enorme monopæle, der sikrer, at de offshore-vindmøller, som skal generere den grønne energi, står sikkert på havbunden i blandt andet det vilde Vesterhav.

De krævende forhold, som de store konstruktioner skal kunne modstå på havbunden, gør de elementer, der produceres af Blandt Industries kræver nogle store produktionsforhold, forklarer Kent Gregersen, der er Group Lead for Warehouse på Operations Management Office hos Bladt Industries.

Kent Gregersen har ansvaret for indkøb af udstyr og materiel til de nye produktionsfaciliteter, som stod færdige på Odense Havn i 2022. Bladt Industries har dog været på Odense Havn siden 2013, men de fundamentale dele til den grønne omstilling, som man er begyndt at producere her, har krævet at man har udbygget faciliteterne. 

Meget er bygget fra bunden af. Det betyder, at vi har stået med en hel del affald fra materialer og elementer til opbygningen af de nye faciliteter. Det er ligesom, når man indretter et nyt hjem, hvor det meste også kommer i en eller anden form for beskyttende indpakning.
Kent Gregersen
Group Lead for Warehouse på Operations Management Office

Produktionen til grøn omstilling skaber også affald, der skal håndteres

Han påpeger, at selvom man som virksomhed muliggør, at samfundet går i en mere bæredygtig retning med det man leverer ud fra sin produktion, så skal man selvfølgelig også tage ansvar for at de ressourcer, man håndterer for at kunne bidrage, bliver sendt tilbage i systemet på den mest forsvarlige måde. Og her har samarbejdet med City Container været afgørende,

”Det har været en stor opgave at skulle gøre klar til produktionen. I starten kom der rigtig meget ind, som også betød at vi skulle sende en hel del tilbage til genbrug og genanvendelse. Derfor var det en opgave i sig selv at finde den rette balancen, fx hvornår der skal tømmes containere og finde det rigtige miks mellem de forskellige fraktioner. Desuden er vi på et stort areal, så vi skulle også finde de rette arbejdsgange, så vores arbejdsdag kunne blive så effektiv som muligt.”

Bladt Industries

Her har rådgivningen fra vores faste kontaktperson fra City Container, Thomas Welander, været meget værdsat. Det betyder bl.a. at vi i dag har sektorer, der gør området overskueligt, og vi kan bruge den nye City Container-app, så vi får tømningerne, når behovet er der, slutter Kent Gregersen.

Kontakt os nu

Thomas Welander

Miljøkonsulent, Fyn, Kontor & Industri

Relevante cases

Afhentningsformular