City Container tog skraldet for Danmarks nye festival for bæredygtig omstilling

City Container hjalp Danmarks største festival for bæredygtighed med at sikre at mest muligt affald kunne genbruges, genanvendes eller oparbejdes til nye ressourcer.
Vi tror på, at verden kan ændre retning. Vi har derfor sat os for med TOMORROW Festival at geninstallere håbet, og give vores gæster drømmene og håbet tilbage gennem handling, inspiration og oplevelser, der skaber adfærdsændringer.
Caroline Søeborg Ahlefeldt
Festivalens direktør

Festival og affaldssortering - hvordan går det hånd i hånd?

På TOMORROW FESTIVAL, der blev afholdt 3.-4. september 2021, var målet at skabe rammen for de gode samtaler, der kunne bygge bro mellem folk om bæredygtighed. Deltagerne skulle inspireres til at handle på nye måder. Ikke mindst i måden de omgås deres affald.

For modsat den oplevelse mange festivalgængere nok kan genkende, hvor det kun er plastkrus og ølbakker, der sorteres fra, så det ikke ender som resten i restaffald, så havde festivalen højere ambitioner. Både for sig selv og for sine gæster.

Et ambitiøst samarbejde, der også mødte festivalgæsterne

For at sikre, at festivalen kan levere på egne ambitioner om bæredygtighed, havde man indgået samarbejde med City Container, der sørgede for at håndtere de mange affaldsfraktioner, der bliver kildesorteret i – også ude på festivalpladsen, hvor deltagerne her oplevede at blive udfordret på deres normale håndtering af skrald ved større arrangementer og på festivaler.

“Vi har i samarbejde med TOMORROW arbejdet på løsninger, der kan være med til at sikre at mest muligt affald fra festivalsgængerne bliver sorteret korrekt,” fortæller Stephan Gerdes Høegh, der er konsulent i City Container og ansvarlig for samarbejdet med TOMORROW Festival. Han uddyber,

“Blandt andet så gjorde vi det muligt at kildesortere i mange flere fraktioner ude på pladsen end man normalt oplever som festivalsgæst. Noget som i den grad er vigtigt for at vi kan få ændret opfattelsen af affald til mere end blot noget, der forsvinder til i stedet at være noget, der skal retur i systemet”.

Forventer at være med til at starte et positivt kursskifte

“Vi tror på, at verden kan ændre retning. Vi har derfor sat os for med TOMORROW Festival at geninstallere håbet, og give vores gæster drømmene og håbet tilbage gennem handling, inspiration og oplevelser, der skaber adfærdsændringer,” forklarer festivalens direktør Caroline Søeborg Ahlefeldt.

Festivalens direktør er glad for det samarbejde, man har haft med City Container, og mulighederne det gav, at have en professionel aktør med til at klare en vigtig del af den indsats for at nå i mål med at blive en CO2-neutral festival.

“Det betyder, at vi i fællesskab har kunne udarbejde stadig mere ambitiøse løsninger for håndtering af affald i forbindelse med afholdelse af festivalen, samtidig med at vi leverede inspiration til, at den enkelte festivalsgæst kunne tage ny viden med sig hjem, så fx kildesortering kan blive et af de skridt vedkommende tager her efter festivalen for at bidrage til den bæredygtige omstilling,” slutter Caroline Søeborg Ahlefeldt.

TOMORROW Festival er en nonprofit-platform for bæredygtige forandringer for de mange. For de engagerede. For de nysgerrige. For de tvivlende, som ikke ved, hvor de skal starte. Vi sætter viden, folk og fagligheder sammen i nye fællesskaber på tværs af traditionelle skel og overbevisninger. Og vi gør det for at skabe nye fællesskaber, der motiverer den enkelte til at være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid – i dag.

TOMORROW Festival arbejder ud fra strenge krav, om at alt skal være så bæredygtigt som muligt. Du kan læse om festivalens krav, hvad de gør for at holde festivalen bæredygtig, og vejen mod at blive en CO2-neutral festival her.

Fotokredit til: Jakob Kromann Groth.

Kontakt os nu

Kenneth Carlsen

Miljøkonsulent, Sjælland

Relevante cases

Afhentningsformular