En walk and talk med Nordstern

Nicole Schnügger fra Nordstern er taget med Susanne Hansen og Thomas Hjartved fra City Container på walk and talk for at gøre indsatsen for korrekt kildesortering på byggepladsen enklere.
Nordstern er en kunde, vi har haft i mange år, og som vi har et godt samarbejde med. Lige det her projekt er vi i begyndelsen af. Det ligger på Sluseholmen og her kommer til at være byggeaktiviteter frem til 2026.
Thomas Hjartved
Miljøkonsulent, City Container A/S

Sådan gør vi det ordentligt på byggepladsen med Nordstern

”Vores besøg i dag er det, vi kalder en ”walk and talk”, hvor vi går hele byggepladsen rundt sammen med kunden, der i dag er Nordstern, repræsenteret ved entrepriseleder Nicole Schnügger. Derudover deltager også Nordsterns tilstedeværende underentreprenører.”

”På sådan en walk and talk gennemgår vi kravene til kildesortering i forbindelse med DGNB-certificeringer og Svanemærkning, så vi alle er klædt godt på, og kan svare på, hvorfor det er så vigtigt, at der bliver sorteret korrekt, samt hvad der skal til, for at vi kan få genanvendt så meget affald som muligt,” supplerer key account manager i City Container, Susanne Hansen.

Plads til alle spørgsmål om byggepladsens affald

Walk and talks er en service, som City Container tilbyder sine kunder ude på byggepladserne landet over. Og de er med til at gøre det nemmere for totalentreprenørerne at være sikre på, at underentreprenørerne har den nødvendige viden.

Derfor er der på dagens tur også plads til, at alle underentreprenørerne kan stille spørgsmål til både de generelle og de specifikke ting i forbindelse med affaldssortering.

”Nu har vi været pladsen rundt, og alle containere er blevet gennemgået. Affaldet var som forventet sorteret fuldstændigt efter bogen,” konkluderer Thomas Hjartved.

Et rigtig givende tilbud for totalentreprenøren

At det allerede fungerer med kildesorteringen på pladsen, skyldes ikke mindst Nordsterns entrepriseleder for bæredygtighedscertificeringer, Nicole Schnügger. Hun er uddannet diplomingeniør fra Danmarks Tekniske Universitet med speciale i bæredygtighed.

”Nordstern er en totalentreprenør, som varetager nybyg og renoveringsopgaver. Vores projekter er derfor meget forskellige. Jeg sidder primært med nybyg og har lige været med til at levere et projekt, hvor vi byggede ungdomsboliger og en daginstitution. Nu er vi så rykket videre, men kun 500 meter over på den anden side af gaden på Sluseholmen, hvor vi er i gang med at bygge ejerboliger.”

”Nu har jeg ikke været med til at udvælge City Container. Men i Nordstern vælger vi leverandører ud fra flere kriterier. Og når man som vi, i Nordstern, har stort fokus på at udvikle med bæredygtighedscertificeringer, så spiller viden om DGNB ind. Og her kunne City Container leverer det nødvendige materiale og være behjælpelige med kurser og rapporter”

En tilbagevendende aktivitet

Nordstern og City Container arbejder sammen, for at sikre at den nyeste viden om affaldshåndtering altid når helt ud på byggepladsen. Og derfor er denne walk and talk ikke den eneste, der vil blive afholdt her på denne byggeplads.

Der vil nemlig løbende blive afholdt walk and talks i takt med, at der kommer nye underentreprenører på sagen, som skal indføres i kildesorteringssystemerne, så affaldshåndteringen forløber så enkelt som muligt og samtidig lever op til de højeste standarder.

”Jeg har en rigtig god dialog med både Susanne og Thomas, som er meget serviceminded ift. besvarelse af spørgsmål og instruering i korrekt affaldshåndtering for vores underentreprenører. Det er vigtigt for os, at de er med ude på pladserne som bl.a. i dag – det er rigtig givende, for alle. Og så er det selvfølgelig rigtig positivt at City Container er så fleksible, når der skal tømmes containere og leveres nye på en travl byggeplads med mange underentreprenører” konstaterer hun.

Bestil en walk and talk med City Containers kompetente rådgivere

Walk and talks er et kundetilbud, der skal være med til at gøre det nemmere at være kunde hos City Container – så vores kunder kan holde fokus på det, de er bedst til. Når man som totalentreprenør bygger efter særlige standarder og certificeringsordninger, så er kildesortering en vigtig brik i et større puslespil. Og derfor er vores walk and talks med til at sikre at selv meget komplekse projekter med mange forskellige og skiftende underleverandører kan forenkles for totalentreprenøren ved at levere løbende rådgivning ude, hvor affaldet generes. Er du nysgerrig på at høre mere, så ræk ud til Susanne Hansen eller Thomas Hjartved

Om Nordstern

Nordstern er i dag den førende danske ejendomsudvikler og totalentreprenør indenfor udvikling, opførelse og renovering af bolig- og erhvervsbyggeri, og beskæftiger mere end 400 medarbejdere. Med en klar målsætning om at certificere alt nyt bolig- og kontorbyggeri sætter Nordstern nye standarder for mere bæredygtigt erhvervs- og boligbyggeri i Danmark. Læs mere på Nordstern.

Om affaldsrappoter, DGNB-rapportering

I City Container er vi vant til at arbejde sammen med kunder, der bygger efter standarder som fx DGNB-certificering og Svanemærket. Derfor kan vi også tilbyde DGNB-rapportering som et ekstra kvalitetsstempel for bæredygtigheden i de enkelte projekter. Det sker gennem rådgivning omkring korrekt affaldshåndtering før projektstart, men også gennem detaljeret månedlig DGNB-rapporteringer, som du kan læse mere om her.

Kontakt os nu

Thomas Hjartved

Miljøkonsulent

Relevante cases

Afhentningsformular